Novosti

Vuco premijerno na HappyFMu: ‘Novi singl je Vuco s početka karijere – zabavna glazba s elementima rocka’

Nova pjesma u klasičnom Vuco stilu – zabavna glazba s elementima rocka – stil s kojim je Siniša Vuco počeo profesionalnu karijeru – pod nazivom Nije lako objavljena je devet godina nakon posljednjeg singla iz 2014. – Beč premijerno na HappyFM radiju. ‘Pjesmu je napisala i uglazbila Alka Vuica, posvetila je i sebi i meni, jer pravim umjetnicima uistinu nije lako, a nije lako nikome, govori nam Vuco o novoj pjesmi javljajući se iz Venezuele. Mnogi će sebe pronaći u ovoj pjesmi jer govori o stvarnosti u današnjoj surovoj realnosti’, dodaje.

Kada smo preslušavali pjesme, jednu večer prije deset godina, Nije lako me neodoljivo podsjetila na stil s kojim sam počeo svoju karijeru, riječ je o zvuku s mog prvog i drugog albuma, pjesma mi se svidjela, ona je pronašla mene, ja sam pronašao nju, legla mi je vokalno i instrumentalno, a uklopit će se u sve moje udarne pjesme koje ću izvesti na HappyFESTu, kaže nam Vuco pa dodaje: Početak pjesme je zanimljiv, pijanistički, što je rijetkost jer malo pjesama počinje klavirom obzirom da ga je teško odsvirati, tu je i električna gitara i rock interpretacija mog vokala. Aranžer pjesme Toni Lasan je to jako lijepo odsvirao i taj klavirski uvod pjesme može malo podsjećati na I will survive Glorie Gaynor ili November Rain Guns’n’Rosesa, priča nam Vuco iz Venezuele.

Na Isli Margariti, ‘Beverly Hillsu Kariba’ kako je nazvao ovaj otok u Karipskom moru, kupio je stan, i iako za sada nema pojma riječi španjolskog, smatra se ‘domaćim’ na njemu. Trenutno ga preuređuje, a neki dan je šefici Agencije za preuređenje stanova otpjevao Goodby Teens Plavog Orekstra ‘koja govori o tome kako ja ništa ne razumijem što mi ona govori, ali je ugodno’. Šefica se zove Lucy Maria i izgleda bolje od Shakire!’, kaže Vuco. ‘Žene su ovdje lijepe i seksipilne, svjesne svojih kvaliteta, a ljepotu nose dostojanstveno’.

Prije povratka u Hrvatsku, gdje će u Boćarskom domu, 20. prosinca, sudjelovati na HappyFEST-u u organizaciji HappyFM radija, planira potegnuti na dva tjedna do Aljaske koja mu se dopada u mjeri da razmišlja o nekoj maloj kućici u stilu kakav smo imali priliku gledati u seriji Život na sjeveru.

U Boćarskom domu najavljuje spektakl sa svim udarnim pjesmama karijere, obećaje brutalnu svirku s pratećim Gloria bandom, te garantira izvedbu dostojnu albumskoj.

‘HappyFM je melem na ranu hrvatskih slušatelja koji vape za dobrom hrvatskom zabavnom glazbom, Radio HappyFM vratio je slušateljima ono što žele čuti, da na nenametljiv način uživaju u domaćoj glazbi i da slušatelje podsjeti da u našoj zemlji još uvijek ima zdrave pjesme za čuti i uživati. Počašćen sam što sam pozvan da pjevam na drugom HappyFESTivalu’.

No Vuco ne staje ni tu, prije povratka u Hrvatsku, desetak će dana provesti na Aljasci, a potom će odraditi veliki koncert u Frankfurtu 9. prosinca. Nakon HappyFEST-a planira povratak u Južnu Ameriku, nakon čega razmišlja o životu na relaciji Aljaska – Venezuela.

U Hrvatskoj više neću nastupati. Hvala mojoj publici svih generacija na nevjerojatnoj podršci u ovih 30ak godina, koja je kupovala ploče za zlatne tiraže, hvala svima koji su pohodili oko 2 000 mojih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Oprostit ćemo se snažno, sa stilom, beskompromisno, baš kako sam djelovao na glazbenoj sceni svih ovih godina. Ja sam došao na svoje, ja volim svoju publiku najviše na svijetu, ali u Hrvatskoj više ne želim živjeti niti raditi koncerte, podvukao je Vuco.