Novosti

Tomislav Bralić: Imam dvor bez vrata, pa kada netko zaluta preko lita i traži Tomislava Bralića kažem: Ja sam mu brat

Posljednje srijede u mjesecu travnju, u našem Special Happy Showu, ugostili smo legendarnog pjevača klapske pisme – Zadranina Tomislava Bralića iz Klape Intrade koja za dvije godine slavi veliku okruglu 40.u obljetnicu. Od nekadašnjeg a cappella sastava, do klapskog mainstreama nezamislivog bez Klape Intrade s Tomislavom Bralićem napravili smo presjek karijere.

S Bralićem smo razgovarali o doživljajima kroz njegovu dugu karijeru, koncertima, obitelji, kratkoročnim i dugoročnim planovima te pokušali saznati kako će obilježiti okruglu obljetnicu. No, o tome potom, kaže nam Bralić.

‘Ajmo prvo vidit što ćemo u svibnju i lipnju, imamo puno koncerata koje smo već zakazali’.

A koncertni raspored je već krenuo.

Idemo u München za deset dana, a prije Münchena imamo Zlatar’.

Najlakše mi je doći na pozornicu i otpivati koncert, imaš publiku koja te čeka, koja piva s tobom koja se veseli s tobom, ali treba preko lita u sedmom, osmom misecu doći iz Pule u Konavle, iz Konavala u Osijek iz Osijeka u Čakovec, to je puno gužve, puno temperature, ali eto, naoružamo se strpljenjem, uđeš u kombi bude klima….

Solo karijera Tomislava Bralića je krenula 1993. Kao Tomislav Bralić nastupio je na Zadarskom festivalu, s pismom ‘Ne znam što me tebi vuče‘. S tom prvom pismom je nastupio solo, onda je išao na Melodije Jadrana. Nanizali su se koncerti i festivali.

Tako je bilo sve do 2000. do 2000. godine. Klapa Intrade postala je popularna 2006. s pismom Kroacijo iz duše te ljubim, kada smo nastupali na popularnom Poljudu na kojem su nastupile sve klape. Tamo su nas svi čuli, do tada smo bili zadarska, dalmatinska klapa, a onda je cili svit čuo za nas. I onda smo mi izvodili sve te pisme koje sam ja izvodio na festivalima i normalno da se zna da su to te pisme koje sam ja izvodio. Tako je nastalo ime ‘Tomislav Bralić i klapa Intrade’.

Bralić dolazi iz obitelji s desetero djece, šestero braće i četvero sestara. Sam Bralić ima četiri sina, pa kada se okupe na obiteljskim druženjima bude ih 90.

‘Imamo puno rodbine, puno prijatelja, nećaka, dok god je Bralića i Bibinja puno je to rodbine’.

Obzirom da nam gosti u Special Happy Showu govore kako bi bilo lijepo da su imali priliku surađivati s pokojnim Oliverom Dragojevićem, Tomislav Bralić ovu je čast i priliku imao, te se iz jedne prekrasne suradnje stvorila još ljepša pjesma. O Oliveru samo najljepše riči:

To je čovik koji je, ja kažem da je on pridruženi član klape Intrade, on je čovik koji je najviše pomogao klapi Intrade, kada smo ga zvali uvijek se odazvao, snimili smo duet zajedno Škrinja jubavi. Bili smo u konobi Kod Guste, sluša on u autu pismu… Grinta more….on kaže nek ti to Coce piva, ja kažem ma ne može Coce, dobar je Coce, ali bolje ćeš ti ovo Grinta more otpivat. Tako je nastala naša najbolja pisma, uvijek se na koncertima piva. To je Oliver koji je uvik bio s nama. Velika velika mu fala. To je bio čovik koji je zna smijati se, i pivati, zna kad je treba biti ozbiljan, eto ža nam je svima šta ga više nema.