Novosti

Legenda domaće zabavne glazbe Zlatko Pejaković: Splitska publika je najzahtjevnija

Četvrti gost HappyFM-a, s početkom drugog tjedna našeg emitiranja, u Happy Jutru bila je legenda domaće zabavne glazbe Zlatko Pejaković, jedan od izvođača nadolazećeg Happy FEST-a, na rasporedu u petak, 9. prosinca u zagrebačkoj Areni.
Nadam se da ću opravdati dugovječnost i sve ono što stoji, zato pozivam sve da dođu, rekao je Pejaković koji je na sceni punih 55 godina.

Uoči Arene
Što se pjesama tiče ja kad počnem onda ne znam stati. Nemam treme jer sam obišao sve najveće dvorane i ne mislim stati i ovo je samo početak onoga što ja mislim da će biti iduće godine.

Novi materijali
Negdje početkom drugog mjeseca iduće godine počinjem snimati nove materijale, bit će to jako dobro, jer ja kad krenem onda po dva tri CD-a napravim, nikada jedan.
Među ostalim tu je i nešto što je najdulje stajalo u ladici, a to je ‘hrvatski pleter’. To sada radim da bi upotpunio sve ono što hrvatska glazba ima u sebi, a naročito iz ruralnih krajeva, svaki kraj u Hrvatskoj će imati svoj CD bit će jako lijepo.

Snagu i volju crpim u ljudima i publici, nisam samoživ, volim uraditi sve ono što publika voli. S vremenom i ja onda to zavolim, ako nije onako baš po mom, a u većini slučajeva je po mom.

U Splitu je publika najzahtjevnija, no kada te prime onda je to to. I uvijek kad sam kretao na sve velike stvari sam kretao iz Splita i bit će to i sada. Za start to je dobro tako da vidiš odmah jesi li na dobrom putu, jer ako nisi bježi.

Pink Floydi i Jesus Christ Superstar
Dobio sam ulogu u mjuziklu, bio sam treći postavljeni Jesus Christ Superstar, bio sam mlađi i bezobrazniji, i to je bio period kojeg neću zaboraviti nikada.

U to vrijeme bio sam u Korni grupi, radili smo novi drugačiji CD, tada ploču, pripremali smo se za snimanje u Italiji i Kornelije Kovač i ja smo si nekako baš kliknuli. Kao najavu novog pjevača u bendu, pustili smo moju sliku na velikim plakatima, ‘Korni grupa dobila je novog pjevača, Zlatka Pejakovića iz Osijeka’.
Tada me vidjela Mira Trailović iz Ateljea 212 na velikom plakatu, i žena je rekla ‘Isus’ i onda je krenulo sve kako je krenulo, i to savršeno.

U Londonu su bili oduševljeni mojom interpretacijom Jesus Christa Superstara i pozvali su me u londonsku postavu. No, ja sam iz tog grada pobjegao. Bio sam u Londonu, da bi pobjegao iz tog Londona. Jer on je meni tako prljavo izgledao, sva ta londonska vrata, ceste, sve je to bilo prljavo, nisam mogao zamisliti neki svoj život tu.

Bio sam pozvan da bih bio prvo neka alternacija, a potom i sam Jesus Christ Superstar, no Englezi to nisu dočekali.

Da imam priliku, igrao bih ponovno u mjuziklu jer ja sam čovjek dasaka, naučio sam hodat na daskama. I to je meni jednostavno privrženo, u ogledalu kad se gledam onda radim budalaštine. Iz lika u lik bih išao svaki dan da mogu, no to nije moguće, rekao je Zlatko koji je s Korni trebao biti predgrupa bendu Pink Floyd na njihovoj velikoj turneji. No, prilika se nije realizirala jer je istovremeno bio dogovoren drugi festival.

Savjet mlađem Zlatku
Za malo stvari ja žalim, jer mislim da sam oduvijek bio na pravom putu, ili je Bog tako htio, a tu sam gdje jesam i to vam puno govori, od 65-e godine pa do danas. Svestran sam i volim raditi sve ono što nikada nisam radio, volim raditi što znam raditi, i onda postaješ interesantan. Sretnim me čini glazba, glazba i samo glazba. Žao mi je da nisam više stvari u životu napravio.

Nadimak Žlica
Kad sam bio mali volio sam citron, postojale su male limene kutijice citrona sa žličicom. I volio sam tu žličicu onako među zubima žvakati i tresti, sve dok je jednog dana nisam progutao. I onda je mama rekla ‘e sad ćemo vidjeti što će se dogoditi’.
Iz kućnog dvorišta priča o žličici otišla je na ulicu.