Novosti

Bebek: Dueti s Bebekom više ne pale

Nakon Maje Šuput, a uoči mega spektakla HappyFESTA u zagrebačkoj Areni na rasporedu 9. prosinca, jedan od prvih velikih gostiju u Happy jutru na HappyFM-u pod palicom Elvisa Mehičića bio je legenda Željko Bebek koji je bez okolišanja najavio veliki tulum u Areni:

‘Koncert u Areni je jedna lijepa zamisao, gdje će nastupiti odabrana ekipa glazbenika, nadam se da ću napraviti dobru zabavu i dobar tulum’.

Bebek najavljuje pjesme iz svog repertoara i 50 godina duge karijere. Nit vodilja je iskustvo, a setlista najizvođenije pjesme, uglavnom mahom najbolje pjesme iz 70ih, 80ih, 90ih kao i najbolje pjesme iz posljednje dvije godine.
Obzirom da se nije nastupalo, u pandemijskoj je godini Bebek, sa sinom gitaristom Zvonimirom, snimio pa objavio singl i spot ‘Kakav otac, takav sin’, emotivnu pjesmu s albuma ‘Mali oblak ljubavi’.

O budućnosti hrvatskih glazbenika izvan Hrvatske

Znalci znaju, no u javnosti je manje poznato da je Bebek 70ih godina napisao i jednu pjesmu na engleskom – Playing the part, no na tu temu, žele li uspjeti u inozemstvu, naši glazbenici moraju sebe dovesti na razinu svjetskih glazbenika, savršeno govoriti engleski i biti ‘blizu izvora’, navodi Bebek za HappyFM.

‘Ja sam imao tu priliku, otići s Dugmetom u Los Angeles, no nisam imao ambiciju’.
‘Shvatio sam da sam zadovoljan u sferi zabavljača i uživam u tome, zato sam sretan što sada imamo HappyFM radio da budemo u autima i domovima onih koji nas vole slušati i kod nas i kod susjeda Slovenaca i Mađara’.

‘Mi koji pjevamo hrvatski razumije nas nešto više od pet, šest milijuna ljudi, a od njih glazbu voli i sluša 100, 150 tisuća, a s tim ne možeš konkurirati svijetu’.
‘Znam da će u Areni biti fešta i zabava po našoj mjeri, usto to je i urbana glazba, koja odiše onim kako i što živimo u Hrvatskoj u odnosu na ljubav, na glazbu, pogled na zabavu…

O Bijelom Dugmetu
‘To je bilo dosta davno i pričao sam o Dugmetu u biografiji, sjajne su bile 70-e, kada u Jugoslaviji nije bilo ničeg ozbiljnog, a ono što ja smatram ozbiljnijim počelo je s Bijelim Dugmetom, bilo je sjajno da sam imao ekipu s kojom samnapravio najozbiljniji prodor u glazbu i na scenu i da smo na određeni način jako utjecali na razvoj glazbe na ovim prostorima. No to uvijek ima vijek trajanja, napravili smo najviše moguće u tih deset godina. Nakon toga otišao sam van da probam raditi nešto drukčju glazbu i da vidim segment publike koji je u ono vrijeme slušao drukčiju glazbu nego rokenrol. U srcu i duši uvijek sam ostao onaj koji voli rokenrol i ne pjeva na drugi način nego pjeva kao svi drugi rokeri na svijetu.

Duet sa scene

Volim svoje kolege i kolegice, otpjevao sam puno dobrih pjesama, no onog dana kad smo Oliver i ja otpjevali ‘Ako voliš ovu ženu’, zauzeo sam stav da iza tog dueta ne želim s kolegama, niti bilo kime izlaziti pred publiku , i da ću raditi u okvirima s mojim sinom i moje ekipe. Ovim putem svima njima i zahvaljujem, i svima dugujem veliki pozdrav, no dueti s Bebekom više ne pale.

2023

Glazbenici uvijek nešto pripremaju, i puno toga smo započeli i radimo, singl sigurno izlazi u proljeće, nešto lijepo na repertoaru od proljeća preko ljeta, a ja želim uspješno završiti turneju Mali oblak ljubavi. Nakon HappyFEST-a čeka nas 29. prosinac i Arenu u Varaždinu, doček u Mostaru, a nastupat ću i duž
obale kroz prosinac.
U mojim godinama želim svima puno zdravlja i da ljepše žive, da im ide posao, da studenti daju ispite, a đaci svoje škole, da međusobno razvijaju ljubav, da prestane teror i zlo nad ženama.

Happy FEST

Drago mi je da ćemo u Areni biti nas nekoliko i svim ćemo se silama potruditi da to bude nezaboravna noć te osim spektakla na pozornici želim da svi s njega odu zadovoljni, zaljubljeni i sretni i da im muzika i ljubav u životu budu uvijek na prvom mjestu.

foto: Gordan Svilar