Novosti

Tiho Orlić: U Splitu, svi znaju pivati i igrati nogomet

Odrastao na katu iznad glazbene škole u Splitu, a prvo što je čuo su bile skale na trubama i violinama, s pet godina pohađao je glazbeni vrtić, sa šest glazbenu školu. Možda najpoznatiji kao dugogodišnji suradnik Marka Perkovića Thompsona, u srijedu je u Special Happy Showu gostovao splitski pjevač, producent i izvođač Tiho Orlić koji se nedavno vratio iz Kanade gdje su s bandom Opća opasnost održali četverosatni koncert.

Kao i mnogi naši izvođači i Orlić se u mladosti i paralelno s glazbom bavio i igrao nogomet, naročito u Splitu gdje je igrao u Hajduku, a kako nam je rekao u Splitu ‘Svi znaju pivat i svi znaju igrat nogomet’.

Stava je da se u životu kvalitetno možeš posvetiti samo jednoj stvari pa se tako u srednjoj školi u potpunosti opredijelio za glazbu. Tijekom srednje, i ratnih vremena, krenuo je sa svojim srednjoškolskim bandom svirati i snimati u duhu rock’n’rolla, Guns’n’Roses, Iron Maiden, da bi 96.-e., 97. 98. otišao na prvu veću profesionalnu turneju s Thompsonom.

Godinu dana kasnije ’99. odlazi na Etno festival u Neum s grupom Rosa, no prva pjesma pod njegovim imenom Daleko je pojavila se 2000. na Melodijama Mostara.

Isprva je bio back vokal Thompsonu, a završio je na bas gitari. Kasnije, obzirom da je u njemu cijelo vrijeme čučala kreativnost, u kasnijoj se Tompsonovoj fazi izražavao kroz aranžiranje i produciranje glazbenih djela koja su ispala kapitalna, poput pjesme Stari se. Sve to pratili su veliki koncerti, svjetske turneje po stadionima i arenama.

U međuvremenu, završio je elektrotehničku školu, kako bi imao ‘pravi posao’, a posljednjih desetak godina, stečeno znanje elektronike primijenjuje u karijeri, kroz posao izvršnog producenta.

U posljednje vrijeme dosta svira, pa se sa svojim bandom nedavno vratio iz Kanade gdje je s kolegama iz Opće opasnosti održao četverosatni koncert.