Novosti

Pijero: Ja sam stara duša u mladom tijelu

Posljednja srijeda u veljači, barem Special Happy Show, bio je rezerviran za budućnost hrvatske zabavne glazbe, a s mladim Petrom Šegedinom Pijerom teško da smo mogli puno pogriješiti u ovom kontekstu. Nazivaju ga nasljednikom Vinka Coce, korčulanskim slavujem kojeg je Tonči Huljić tijekom televizijskog glazbenog showa Superstar uzeo pod svoje okrilje, iz ladice izvukao pjesmu te je dao Pijeru. Pjesma Da me malo srića stigne je postala veliki hit u zabavnoj glazbi.

Petar dolazi iz glazbene obitelji, obitelji pjevača – otac mi pjeva, majka pjeva, baka, djed, rođak…svi pjevaju u obitelji, samo sam nastavio njihovim koracima..

Otkrio je kako je krenula suradnja s Tončijem Huljićem, tko mu je osmislio umjetničko ime, ali i najavio zanimljivu suradnju – pjesmu u kombinaciji s pobjednikom Dore – Baby Lasagnom.

Osim obitelji, za uspješne glazbene početke najzahvalniji je mentoru Tončiju Huljiću kojega je upoznao u talent showu u kojem je nastupao.

On mi je odmah rekao pjevat ćeš na Melodijama hrvatskog Jadrana, kao radit će sa mnom. Mislim vjerovao sam u to relativno, ali nisam baš bio skroz siguran, jednostavno to je prijateljstvo i na neki način i ljubav je postajala sve veća i veća i našli smo se u tom području glazbe i počeli surađivati…Tonči je jedna fantastična osoba, prejednostavna, u jako malo riječi ti sve kaže

.

Slušateljima Happy FM-a je otkrio kako je došlo do umjetničkog imena Pijero i s njima podijelio anegdotu.

Jednog dana zove mene Tonči i kaže – Petre mislim da bi bilo pametno da osmisliš neko treće ime, kao znaš ljudi će reći bili smo na koncertu Petra, e sada kojega? Šegedina, Dragojevića ili Graše npr… Aj smisli nešto i javi mi se kroz par dana ako smisliš… – Ja njega zovem sutra dan i govorim – Tonči smislio sam. Bilo mu je čudno što sam ga tako brzo nazvao, rekao sam mu – Pijero! – Pijero, Pijero, Pijero – pa zvuči mi fantastično, pa ovo je super, kako si se toga sjetio? Tko se toga sjetio? Ja kažem – ja. On se na to našalio i reko ti hoćeš reći da sam ja glup, a ti pametan – to mi je bila najjača njegova izjava od cijele naše suradnje…

Sjetio sam se jer su me tako zvali u srednjoj školi, a i sjetio sam se Ivice Percla i pjesme – Stari pjer. Kao ono to je bila mlada duša u starom tijelu, a ja sam stara duša u mladom tijelu.

Pjesmom – Da me malo srića stigne osvojio je srca publike, ali i djevojku Luciju. Napisao sam joj – Ti se meni sviđaš, a ja tebi? I upalilo je…Dogovorili se za kavu, ja ponio gitaru,…

Najavio je i vrlo zanimljivu suradnju. Prije Melodija da će vjerojatno biti neka pjesma, a na Melodijama će biti feat s Baby Lasagnjom, koji je pobijedio na Dori i kojem čestitam.