Novosti

Mladen Grdović: Severina i Duško Lokin stalno su se svađali oko šoldi

Nova sezona, novi gost, voditelj – isti. Jedan od najjačih pjevača zabavne glazbe Zadranin Mladen Grdović gostovao je u srijedu 8. rujna na Happy FM radiju kao prvi gost druge sezone naše emisije srijedom od 18 do 20 sati Special Happy Show. Naš je Elvis, koji entuzijastično sporadično zapjeva off air, pokušao zapjevati i dojmiti Mladena on air, a kako je to zvučalo, ako niste pratili uživo, možete poslušati na snimci gostovanja ovdje.

U dva sata s Grdovićem smo popričali o Dinamu i Hajduku, o crvenom Ferrariju, vinu i anegdotama s turneja, s kim se najbolje slaže na sceni, a pitali smo ga i što je to što Tuđi čovik nikad neće znati (što to veže dalmatinske ljude).

Naš Elvis ohrabrio se pa je ovoga puta i u eteru zapjevao pjesmu koja ga svaki put ponese kad zasvira na Happyju, inače jedan od najvećih hitova Mladena Grdovića Sve za ljubav što triba, čiji je tekst napisala Alka Vuica. Sam je Mladen u preko 45 godina karijere napisao preko 300 objavljenih pjesama. Pjesmu Sve za ljubav što triba iskoristili su kao svoju pjesmu i navijači Dinama te se na maksimirskom Sjeveru rado pjeva. Vjernom navijaču Hajduka, s tetoviranim grbom kluba na desnoj podlaktici ova činjenica nije mrska, čak dapače drago mu je da se pjeva na stadionima.

‘Ako ćemo iskreno, volio bi da dobije Hajduk titulu, da bude neka promjena, a volio bi i da se i na Maksimiru i Poljudu prodaju i jedne i druge majice, da se volimo, neka se na terenu igrači dokazuju, jer što se publika ima tučnjavom dokazivati, tu meni nešto ne štima, ali tako je u cilom svitu’.

Nakon ovolikog staža Mladen je s nama podijelio i neke anegdote. Na australskoj turneji Tu je moj dom, prije 18 godina, na kojoj je Duško Lokin bio menadžer, a na avion se ukrcao i Krunoslav Kićo Slabinac i Severina, Lokin i Sevka su se non stop svađali zbog šoldi, priča Grdović.

‘Kada je u Sydneyu pokupovala dva kufera puna robe, a letjeli smo za Melbourne i trebalo je dodatno platiti i te kofere, rekao sam joj Seve nisi u pravu. Jednom drugom prilikom, također u Australiji, Maju Šuput smo, dok je još pjevala u Enjoyu, odveli u go-go bar. Maja tada nije znala gdje je vodimo. ‘

Najjača štorija, priča Grdović, bila je na velikoj dvomjesečnoj turneji po cijeloj Južnoj Americi, gdje je putovao s Vladom Kalemberom i Srebrnim krilima. U Čileu, na obali, upoznali, i ‘pokupili’ dvije djevojke, a taman kad su ih trebali šarmirati u romantici obale Ognjene zemlje upali su u stupicu. Naime, desetak muškaraca, svaki s dva metra visine u sebi uperili su mitraljeze u našu ekipu jer su se nalazili u zoni u kojoj nisu smjeli biti. Sve ih je spasila Argentinka, prvakinja u golfu, inače porijeklom Hrvatica. Jedva smo izvukli živu glavu, rekao je Grdović.