Novosti

‘Kralj dijaspore’ najavio Happy FEST: Ono što voli i očekuje od Mate Bulića – to će publika i dobiti

U goste Happy FM-a, ovih je dana stigao i Mate Bulić, izuzetno dobro raspoložen s vrata je rekao ‘Konačno, mislim da je napravljen odličan potez da se napravio ovaj, HappyFM radio, iznimno je da se netko sjetio da je hrvatska narodna zabavna glazba uistinu potrebna’.
Ako si frajer, u kontekstu fajtera, i ako imaš dobru pjesmu da se boriš za nju, dobra pjesma prolazi sigurno, možda okolnim putem, ali dolazi sigurno do publike.

SP Katar
Znamo da hrvatska reprezentacija i navijači češto slušaju i pjevaju pjesme Mate Bulića, Moja Hercegovina i Lijepa li si, ovisi o raspoloženju.
‘Ja sam vrhunski navijač i kad idem na utakmice gledam da sam u neopisivoj gužvi, u emociji samo navijaj, uživaj i to je to’.

Kralj dijaspore
Nadimak je nastao iz vremena Duldunga, kaže nam Bulić, za vrijeme rata, kad su ljudi otišli u Njemačku. Ja to zovem Duldug generacija, kada su kolege dobivali potvrde i pjevali u iseljeništvu, to je bila jedna dobra priča, pronosila se dobra poruka, za sve naše momke na ratištu. Krenuo sam tako i ja pjevati, i složilo se nekih sedam, osam pjesama, počeli su me pratiti, a kad se pojavio Mate Bulić na bini, oni su navijali za Matu Bulića, ne znam koji su razlozi za to’.

‘Išli su na taj feeling i od njega napravili brend kojeg su nazvali Kralj iseljeništva, iako sam ne volim te prišivene nadimke, ja sam samo čovjek iz naroda’.

Ključ uspjeha

‘Morate imati svoj pečat kako biste uspjeli. Sve zajedno čini jednu pravu formulu, samouvjerenost u ono što radite, morate napraviti svoj tim, logistiku, a najbitnije je da se mora pogoditi pjesma.

Koncerti
‘Nakon pauze, svaki moj izlazak na pozornicu bio je ‘Mate, Mate’, to je ta jedna snaga koja onda pjevaču daje snagu, i kada čovjek to čuje onda je to posebna emocija i to onda gori, kad vidim koliko to publici treba. Samnom je 21 godinu grupa Delta u neizmjenjenom sastavu.

Happy FEST

‘Spremni smo, jedva čekam da dođem među ljude i zapjevam iz sveg glasa pjesme koje oni znaju, pjesme pune energije, snage, emocije i ritma. Pjevat ću svoje standardne pjesme, i dvije balade, Hvala ti za sve i Ja sam na te ponosan. Ono što vole i očekuju od Mate Bulića to će publika i dobiti.

Djetinjstvo i uzori
Roditelji su uvijek stajali iza mene, kao i dida i baka, i pokojni otaci majka i brat, bili smo kao mala nogometna ekipa koja je htjela da Mate Bulić bude pjevač.
Položio audiciju na Radio Sarajevu, nekada davno kada su puno rigoroznije procjene i ocjene bile nego danas, morao si biti tu sto posto dominantnan. Poslije, kada sam procijenio da neću moći
od toga živjeti, jer sam htio biti vrh, završio sam ekonomiju, no i dalje sam htio biti pjevač, radi čega sam otišao za današnjom ženom u Njemačku, a sve ostalo će biti u mojoj autobiografskoj knjizi koju radi Hrvoje Horvat.

Planovi

Imam u pripremi pjesmu Moj kume, napravio ju je Marko Perković Thompson, i kada sve dođe na svoje onda ćemo je raditi do kraja, do tada, za nekih 20 dana, ide pjesma Trošim život, napravila ju je moja ekipa s kojima radim. Pjesma je baš jako Mate Bulić, riječ je o jednoj veselijoj pjesmi, pjesmi o jednom periodu kroz koji je Mate živio.