Novosti

Mario Roth: Našoj sterilnoj estradi nedostaje drskosti

U još jednom izdanju Special Happy Showa, ovoga smo tjedna ugostili pjevača i frontmena grupe Vigor Marija Rotha kojeg ćemo uskoro moći slušati na drugom Happy FEST-u u Boćarskom domu krajem prosinca.

Popularni stihovi pjesme ‘Još fališ’ nastali prije gotovo deset godina Grupu Vigor vinuli su u sam vrh domaće zabavne glazbe te karizmatičnim Osječanima zauvijek promijenili živote. Od tada ne sviraju po ‘gažama’ i svadbama, možemo ih vidjeti samo na koncertima. Za kraj godine pripremaju ‘najbolju feštu’ u Zagrebu, a frontmen i tekstopisac Mario Roth slušateljima HappyFM-a otkrio je da bi Danijeli Martinović volio pisati tekstove, ali i s kojom od kolegica je već u pregovorima oko novog hita.

Mario Roth je sve, samo ne tipični Slavonac. Ne jede ‘prasetinu’, ni janjetinu iz ljubavi prema životinjama, ali zato sebi i drugima piše najljepše stihove.

Volio bih Danijeli pisati pjesme, s kolegicom Mineom sam u pregovorima mjesecima, a Ivani Kovač sam napisao jedan sjajan tekst, moramo samo vidjeti je li se pronalazi u tome – otkrio je gostujući u Special Happy Showu.

Komentarima ‘dežurnih stručnjaka za sve’ se ne zamara, ali voli konstruktivnu kritiku dragih ljudi s imenom i prezimenom. Godinama je bio radijski voditelj koji je svirao samo u slobodno vrijeme. Srećom, hobi se svim članovima grupe pretvorio u jedini posao koji rade, žive i u kojem uživaju zajedno sa svojom publikom.

Samo u proteklih godinu dana imali smo 80-ak koncerata. Mi smo putujući cirkus, najviše svuda, a najmanje doma. Mađarska, Balaton, Krk, Austrija, Beč, ne znam gdje nas nije bilo…

A uskoro stižu i u Zagreb i bit će ludo i nezaboravno poručio je Roth.

20.og prosinca će biti prekrasno! Svi koji dođete na HappyFEST nećete otići doma razočarani. Vigor će se pobrinuti za totalnu ludnicu, pripremamo se već tri mjeseca, neće biti uobičajeno, pripremamo kostimografiju. Obećavam da ćemo vas napuniti dobrom energijom, da barem četiri sata ostavite svoje probleme, loše stvari i uživate u odličnoj domaćoj zabavnoj glazbi…, rekao nam je Mario.

Za spektakularnu zabavu na Happy FEST-u koji će se održati u Boćarskom domu, pobrinut će se još domaćih izvođača, Minea, Ivana Banfić, Ella, Siniša Vuco i Miroslav Škoro.

Ulaznice su dostupne putem Eventim sustava, a cijeli intervju možete pogledati ovdje.