Novosti

Lana Jurčević izazvala slušatelje Happy FM-a: 100 eura onome tko pogodi s kim sam snimila duet!

3. svibnja u emisiji Special Happy Showu kod Elvisa Mehičića gostovala nam je Lana Jurčević. Njezina najnovija pjesma Tipično muški na youtubeu ima već gotovo dva milijuna pregleda pa nam je i rekla koje to tipično muške stvari radi njezin dečko i partner Filip, a koje ona ‘tipično ženski’.

Iako tvrdi da se ne radi o povratnički singlu, Lana priznaje da se svakako zaredalo nekoliko godina od kada nije objavila pjesmu na hrvatskom jeziku. Name, tijekom pandemije je bila produktivna i objavila je dvije pjesme za Warner Music na engleskom. No, kaže da nema ništa ljepše nego svojim ljudima pjevati na hrvatskom.
Pjesma Tipično muški do sada je dosegla gotovo dva milijuna pregleda na youtubeu, a tomu je možda razlog što joj je ta pjesma ‘dugo bila suđena’, pa je i ‘grunula’, kaže Lana. U trenucima kada je pjesma ‘zaživjela’ pjevačica je ostala zatečena s koliko ju je ljubavi publika dočekala, čak u mjeri da je malo i ‘zacmoljila’ kada je čitala komentare ispod pjesme.


Iako je sve manje ‘spremanja po ladicama’ i generaliziranja, Lana kaže da će uvijek biti tipično muških i tipično ženskih stvari u životu, a da je naslovom pjesme zapravo i povukla pitanje koliko realno još postoji prostora u kojem stvari dijelimo na tipično muške i tipično ženske.
Dodušem, kao tipično muško ponašanje ipak je navela bacanje čarapa po cijeloj kući i rekla da vjeruje da bi se žene s njom složile oko toga. Osim toga tu je i ‘podrigivanje nakon jela’, što, kaže nam, radi hrpu njezinih muških prijatelja. S druge strane ‘tipično ženski’ ženama je da ‘overthinkaju’, tvrdi da su žene puno detaljnije, a muškarci da su dosta – ‘pojednostavljeni’.

S potpisivanjem ugovora s jednom od najvećih izdavačkih kuća na svijetu Warner Musicom Lana nam kaže da je ostvarila svoje najveće snove. Inače, kuća Warner Music ima potpisane ugovore s Madonnom i Dua Lipom. Umjetničko ime La Lana još uvijek je aktualno, Lana kaže ‘živim double life’, no sada se zaželjela i hrvatskog tržišta pa od tuda i pjesma.
‘Bila sam svjesna da kada izađe pjesma na engleskom da je neće svi s veseljem prihvatiti jer je publika navikla da pjevam na hrvatskom. No, imala sam najbrži skok u povijesti na nacionalnoj playlisti – HR Top20. Kao new entry pjesma je već idući put skočila sa zadnjeg na prvo mjesto’.

Kada nije La Lana, Lana Jurčević oponaša. Prije osam godina u trećoj sezoni glazbenog zabavnog showa Nove TV Tvoje lice zvuči poznato utjelovila je Sinišu Vucu. Za nastup kaže da joj je to bila jedna od dražih transformacija i da joj je ‘uloga baš legla’.

U svojoj glazbenoj karijeri Lana je snimila duete s Lukom Nižetićem, Lukom Basijem, Severinom i Mejašima, a u ladici ima spreman, a nikad objavljen duet verzije jedne njezine postojeće pjesme. Slušateljima Happy FM-a u emisiji je postavila izazov da daruje 100 eura onome tko pogodi o kojem je hrvatskom glazbenikom riječ!

Kroz karijeru Lana je progovorila i o mentalnom zdravlju, a sve kako bi podigla svjesnost i važnost i ovog zdravlja te je pozvala publiku da joj se pridruži u izazovu tuširanja hladnom vodom.

‘Tuširanje hladnom vodom stabilizira, studije pokazuju da utječe na psihofizičko zdravlje’, rekla je. ‘Bilo mi je nevjerojatno da su se pokrenuli ljudi iz cijele regije, dobivala sam na tisuće poruka, ljudima je lakše kada znaju da postoji netko tko prolazi takve periode u životu. Htjela sam razbiti lažne instagramske živote i reći i da sam ja od krvi i mesa’.

Kroz godine Lana je od mlade cure stasala do današnje, zrele Lane. Iako tvrdi da nije netko tko se zamara stylinzima, priznaje da je u počecima bilo ‘gadnih krpica’ i da su joj te nekadašnje ‘treš’ slike najdraže. S druge strane danas u Lani živi ‘raznolika’ zrela žena, definitivno netko tko se osjeća puno bolje u svojoj koži, žena koja zna što želi: ‘Razumnija sam i mudrija, ne bih se više vratila, jer ne znaš ništa ni o čemu, iako previše toga sada znam ljepše mi je biti u ovoj koži’.

Šest godina Lana je u vezi sa Filipom Kratofilom koji je uspije nasmijati kada je ‘najnervoznija i najluđa’. Obzirom da kaže da ju nije lako trpiti upravo na tome, da ju trenutno može resetirati, mu je najzahvalnija. Na pitanje kada će se udati rekla je da nema odgovor, i da nikada nije bila od onih curica koja je sanjala udaju, već je razmišljala o tome da sve mora sama, a ako princ i naiđe da će se za njega mjesta uvijek naći.

Što se majčinstva tiče, voljela bi postati mama, no također smatra da ‘takve stvari’ dođu u pravom trenutku.