Novosti

Jole: Doktora nikada nisam pitao za spol djeteta

Gost Special Happy Showa 20. ožujka bio je jedan od najvećih zabavnjaka i prijatelja Happy FM-a, Splićanin Josip Čagalj – popularni Jole. Ispričao nam je da li je htio sina nakon tri kćeri, anegdotama sa svadbi na kojima pjeva, ljubomori u braku, a pitali smo ga i da li mu policija, kao poznatom pjevaču, oprašta prometne prekršaje.

Za sebe Jole kaže da je lagan, bezbrižan i da se ne živcira previše u životu. Prisjetio se svog djetinjstva kojeg opisuje kao veoma razigrano, s puno igranja vani, mnoštva izgrebanih koljena bez velikih lomova, uvijek u društvu barem desetak djece, baluna, puno zezancija i druženja, dječjeg programa nedjeljom ujutro i crtića u 19:15. Četvrdeset godina nakon Jole danas sa suprugom Anom ima četvero djece, tri kćeri i najmlađeg sina.

Iako tako izgleda, nisam priželjkivao da četvrto dijete bude sin, važno mi je bilo samo da je dijete živo i zdravo.

Uvijek sam molio Boga da je dijete živo i zdravo. Nikada nismo doktora pitali spol. Normalno je i prirodno da mi je drago da je stigao i sin, i mislim da je to normalno i potpuno prirodno, ali drago mi je da imam četvero zdrave djece, ja sam sretan čovjek.

‘Imam dosta vremena za ženu i djecu, preko tjedna sam kući. Odgajam ih tako da ih pokušavam objasniti da smo im mama i ja najbolji prijatelji, ali kako to već ide stalno im moraš nešto tupiti: nemoj se voziti s pijanima, nemoj sjedat na hladno, biraj dobro društvo… moraš biti autoritet, supruga je malo stroža nego ja, ali nikada joj ne proturječim. Isto tako, kada sam pozvan na neku večeru uvijek kažem da ću doći kasnije jer izbjegavam izaći van dok mi djeca ne idu leći.

Kada nema koncerte onda se zbog najmlađeg sina Ivana budi oko 7 sati, i s njim je sve do 9 dok supruga ‘obavlja spizu’ i ispraća u školu starije.

Nakon 9 uglavnom imam slobodno vrijeme, mogu ići na kavu, odmarati, mogu ić u studio’.

Jole dosta nastupa po svadbama pa nam je ispričao neke anegdote:

‘Čuo sam da su se mnogi i rastali, koje sam vjenčavao. Najgore je kad mladenci nisu skloni alkoholu ili ne piju, dok pak u jednoj drugoj situaciji mladoženja nije do crkve mogao doći koliko je bio pijan, a na jednom eventu je polovica ljudi otišla u drugi lokal. Pola pozivnica je bilo odštampano ok, pola nije. Ima priča milijardu, ali ne mogu sve u jednu rečenicu.