Novosti

Ivana Kovač: Mijenjala sam gumu na autoputu, na youtubeu sam pogledala kako se to radi

U novom izdanju Special Happy Showa u srijedu 18. siječnja ugostili smo pjevačicu Ivanu Kovač. Veoma dotjerana, ona dotjeranost kakvom pokušavamo objasniti dotjeranost fetivih Dalmatinki, stigla je i u naš studio, no kod kuće i druženjima izvan scene, kad se kamere ugase, takve outfite jedva čeka zamijeniti nešto ležernijim izdanjem, tenisicama, tutama (op.a. trenirkama) i šiltericama.

Mišina mala, teret ili privilegija
Imala sam jedan period kada sam razmišljala: ‘ja sam Mišina kćer pa moram biti tiha i ponizna, ne smijem vikat, ne smijem reći što mislim jer će ljudi to doživjeti kao vidi male Mišine kako može biti bahata. I to mi je na psihu počelo utjecati. I onda sam si rekla pa što ima veze što sam Mišina, pa sam počela biti glasna i govoriti što mislim.

Nisam imala privilegije, ali nisam ih ni tražila, nisam tip koji se isticao radi toga, odrastala sam kroz osnovnu i srednju školu normalno jer što dica znaju tko je Mišo Kovač. Imala sam najnormalnije djetinjstvo i najnormalnije sam odrastala, moja ekipa nije bila snobovska, to je bila ekipa iz kvarta.

Postoji jedna anegdota, koju ne smijem ispričati, što se jednom dogodilo što se uleta momaka tiče, neki momci se nisu usudili prići, a što se Miše tiče bilo je rešetanja što si, čiji si, padne li joj dlaka s glave ubit ću ga.

Kad sam ušla u studio i stavila slušalice zaljubila sam se u sekundi

U mladosti Ivana se bojala mikrofona: ‘Bila sam jako sramežljiva, baš pretjerano, ovo sad nisam ja onda. Kako sam svirala klavir Mišo je došao na ideju da sviram klavir na njegovom koncertu, rekoh nema šanse, eto kakav sam strah i sram imala od ljudi. Sve dok se nije desio taj jedan trenutak – ah život je samo jedan. Onda je Mišo došao na ideju da snimimo duet, rekoh može. Ako će biti grozno vikat će mala Mišina je očajna, no proći će za misec dana. I tako sam ušla u studio i zaljubila se u sekundi. Taj osjećaj kada sam stavila slušalice i mikrofon to je bilo to i tog trena sam to znala.

Magazin: U tom periodu sam još bila sramežljiva, no već sam potpisala ugovor pod jednim uvjetom, a to je da neću pivat uživo. Sve dok nije nazvao Tonči. I tada sam shvatila da to jednostavno moram napraviti, nemaš drugog izbora. I tu sam shvatila da pod stresom jako dobro funkcioniram. Jako sam puno naučila u Magazinu, i skužila da zapravo nemam strah od ljudi, nego da sve to jako volim i da je to jedan moj prirodni habitat.

Što se stresa tiče i dobrog funkcioniranja u njemu, jednom sam bila prisiljena sama promijeniti gumu na cesti. Na karlovačkoj mi je pukla guma i što sam mogla, bila sam sama i upalila tutorial na youtubeu i promijenila sam tu gumu.

Da nije pjevačica

Pitali smo Ivanu što bi u životu radila da nije pjevačica. ‘Nemam pojma, ne znam gdje bi me život odveo, skužila sam da je ovo moj san. Imala sam super plaćeni posao prije ovog, bila sam na Tajlandu, vrhunski plaćen posao administratora, no tip sam koji mrzi monotoniju, mora biti muving, stalno sam na putu, nikad ne znaš što će se desiti, i zato volim ovaj posao.

Kada ne znam što me čeka drugi dan, onda imam osjećaj da živim. Volim neizvjesnost. Nekada mi dođe da odem na Tibet levitirati s onim guruima, ali bi prošvikala za dva dana.

Lom

Ivana je nedavno objavila novu pjesmu Lom, pjesmu koja je trebala otići Joletu pa evo priče:

Na ručku s Branimirom Mihaljevićem i Nenadom Ninčevićem pričali smo o pismama i Branimir mi je rekao da preslušam Lom. Pustio mi ju je, pa ugasio, i od onda je nisam mogla prestati pjevati. Jole je taj tren nije htio uzeti, pa je zaboravio na nju. Ta pjesma zapravo uopće nije za mene, ona nema poveznice samnom no nisam je mogla prestati pivati. Primjerice ja bih tu pjesmu dala Stakiju. Ali moja je.

Dalmacija

Kad idem u Dalmaciju, kada prođeš Sveti Rok kao da si sve ostavio iza sebe i ušao u raj. Dalmatinci funkcioniraju po principu nije priša i uvijek sve stignu, a u Zagrebu sam uvijek pod stresom, a realno uopće nemam razloga za stres. Znam da sam jednom od Dubrave do ćaće do Malešnice putovala dva sata i to mi stvara stres, a toga doli nema.

Elena je prvo čula ACDC

Kad sam s Elenom imam solističke koncerte. Ja sam sama dite Rolling Stonesa, Dire Straitsa, ACDCa, Animalsa, i to kad slušam razvalim na osamsto! Kada sam bila trudna Eleni sam prvo pustila ACDC.

Karikature Akija

Divila sam se Elvisu, slušala NKOTB, no uvijek je tu bila zabavna glazba. Obožavala sam Parni Valjak, imala sam bilježnicu, posvećenu Parnom Valjku, to je bila moja Biblija, u njoj sam crtala karikature Akija. Imala sam potpise članova Valjka na zidu uokvirene s potpisima Van Bastena i Gulita.

Aki nema zamjene, kao ni Freddy Mercury.