Novosti

Domenica: Prva simpatija bio mi je Alen Vitasović

U Special Happy Show ovoga tjedna ravno iz Splita u kojem živi stigla nam je velolučka pjevačica Domenica.

Domenica nije izolirana hrvatska glazbenica koja dolazi iz Vela Luka, s ovog znamenitog prekrasnog otoka potječu Oliver Dragojević i Jasna Zlokić. Prema Oliveru Dragojeviću Domenica je uvijek imala strahopoštovanje i iako ju je često nagovarao da pjeva ispred njega na Splitskom festivalu, ona to nije učinila. Ipak, jednom kada je propjevala, Oliver je uzviknuo ‘tko ju je uspio nagovoriti da pjeva!’.

Rođena u otočkoj ambulanti, Domenica vjeruje da je gen za glazbu preuzela po rođenju jer je odmalena bila glazbom okružena. Osim toga ljubav prema glazbi njegovala je i prenijela joj je mama, pjevačica u bandu, koju je Domenica od malena gledala dok se sprema za gaže i nastupe, a s četiri godine majci je radila frizure za nastupe.

‘Mama još uvik pjeva, ona je čudo, ima takvu energiju i toliko živaca za sve. Mislim da to nije lako, treba to nekako izdržati, ali mama je uvijek imala puno više strpljenja za posao i ona baš živi za to’.

Profesionalnu karijeru Domenica je započela kao prateća pjevačica banda Tonči Huljić i Madre Badessa, no javnosti je poznatija kao solo izvođačica . Iz banda je samu sebe izbacila, nakon što joj je Tonči rekao da ima prepoznatljivu boju glasa i da nema smisla da pjeva prateći vokal. Iskustvo koje je stekla je kaže, neprocjenjivo, a najveća stvar koju je ponijela iz banda je strpljenje koje je tamo stekla. Kada je krenula u solo vode, najmanja prepreka bilo joj je pjevanje, ono što nikako nije htjela, a što neizbježno dolazi s tim je – davati intervjue medijima i objašnjavati tko je Domenica.

Početak solo karijere dogodio se debitantskim nastupom 2017. godine na Splitskom festivalu sa singlom Kad sam s tobom i odmah osvojila nagradu za debitanta. Potom se dogodila druga pjesma Vidi se iz aviona, koja je trenutno doživjela veliki uspjeh, a pjesma živi i dan danas. 2018. pobijedila je s Damirom Kedžom na Splitskom festivalu s pjesmom Mi protiv nas.

Prije pandemije Domenica je izdala album Ćiribu Ćiriba, a kako su se nove pjesme nagomilale vrijeme je da počne razmišljati o novom, kojeg bi objavila iduće godine kada skupi još singlica. A cilj za ovu godinu je – izdati tri pjesme.

Djeca su njezina velika, najdraža publika koja njezine pjesme pjevuši i zna sve tekstove, no lik i djelo ne povezuju pa i nemaju pretjerane reakcije kada je vide uživo. Domenica se tu sjetila svoje prve simpatije Alena Vitasovića 1996. u Veloj Luci ‘ja ga nisam mogla pogledati u oči kad sam ga prvi put vidjela i čula. Odrastala sam Vitasovićeve pjesme’.

Domenica je s ovom slikom u glavi došla na ideju da napravi koncert u Areni, i najavi ga osam godina ranije! Naime sjećamo se da je pjevačica pažnju javnosti ulovila prije dvije godine kada je najavila ovaj veliki karijerni pothvat – veliki koncert u zagrebačkoj Areni zakazan za 2030., na svoj rođendan, 8. studenoga.

‘Razmišljala sam u prvom redu o djeci. Zamisli kad ih vidim za deset godina, a bit će već odrasli ljudi, punoljetni, sva ona djeca koja su odlazila na moje koncerte kada su bili mali i stajali u prvom redu’.

Odaziv je već sada odličan, PR odličan, neke su karte već i prodane, a prvu je kartu za Arenu kupila sebi.

2019. s pjesmom Indigo nastupila je na Natjecanju hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dori, festivalu Domenicinog djetinjstva, kojeg nikada ne propušta. S našim voditeljem Elvisom Mehičićem prokomentirala je nastup Riječana Leta 3 i njihovom prolasku u prvoj polufinalnoj večeri u finale Eurosonga u Liverpoolu.

‘Kada su ih prozvali vrištala sam, bio je to jedan nalet emocija koji ne očekuješ. Autentični su, svoji i posebni, predstavljaju ono što jesu. U finalu očekujem što bolji plasman, ali i ovo je veliki uspjeh, dečki su dali sve od sebe, napravili smo super promociju, a to što su dečki napravili Eurosong traži’.

Obitelj i prijatelji su joj na prvom mjestu i istoj poziciji, a kuma je kćeri Hane Huljić, Albi. ‘Guštam, Hana mi je najbolja prijateljica, ‘Malena je prekrasno dijete, za poželjeti, svaki dan nešto novo nauči’. Hanu Huljić upoznala je s 18 godina na prvoj godini fakulteta.

Iako je dugo u vezi sa samozatajnim korčulanskim odvjetnikom, s kojim se poznaje cijeli život, sama pred oltar ne planira uskoro. U oovm trenutku ne može zamisliti svoje vjenčanje, a grozi se i stresa od planiranja vjenčanja godinu dana unaprijed.