Novosti

Dolores: Volim što sam se vratila, a osim glazbe, dala sam si zadatak da prepišem Bibliju

S novim povratničkim pjesmama na Happy FM radiju gostovala je Višnja Vranešić, poznatija pod umjetničkim imenom Dolores. Gdje je bila i što je radila od početka milenija kada se povukla s estradne scene, i gdje je sada i što radi otkrila je u našoj emisiji Special Happy Show 14. lipnja kod Elvisa Mehičića.

Nakon što je obradila i izdala album meksičkih pjesama 90-ih godina, puno godina kasnije, s povratkom iz inozemstva i na domaću glazbenu scenu Doloresina prva ideja bila je snimiti tradicionalni album obrada pjesama iz cijelog svijeta. Prva u nizu pjesama – La llorona na španjoskom jeziku je vani, a za nju je napravljen i pripadajući spot. Ipak, projekt pod nazivom Historia za sada je na pauzi, jer je odluka pala da pjeva na hrvatskom jeziku. Slijedi tako pjesma Arija s kojom je Dolores nastupila na Splitskom festivalu, te Krapinski festival na kojem se predstavila s popevkom Samo jedna je mati koju je napisala za svoju majku.

Povratku u Hrvatsku prethodio je desetljeće dug period i obiteljski život u Njemačkoj, a vratila se jer je osjetila zov doma i kako nam je rekla – u Njemačkoj nije bila sasvim sretna.

‘Volim što sam se vratila, dopao mi se povratak, najljepši mi je dio stvaranje i snimanje, volim stvarati iz nova, i novi počeci ne trebaju biti vezani uz glazbu. Sada sam si našla zadatak da prepišem cijelu Bibliju, a voljela bih othodati rutu El Camino, te posjetiti dva – tri mjesta na svijetu koja nisam obišla, iako sam puno proputovala. Tako je i s glazbom’.

‘Kada te dugo nema, zaborave te i oni koji su te voljeli, sada treba dosta vremena i strpljenja. Pjevam iz ljubavi, jer od glazbe ne moram živjeti’. Dolores, naime, sinu pomaže u kuhinji njegovog restorana na istoku Zagreba, a kuhanje je nešto što kao prava bikica uistinu voli i u njemu uživa.

U spotu za noviju pjesmu ‘Sreća nije vrijedna tuge‘ glumi Siniša Vuco koji joj nakon toga piše tekst i glazbu za pjesmu Jel se ne sjećaš, pjesmu ljetnog i veselijeg ritma.

Publika se Dolores uglavnom sjeća po pjesmi s kojom je ostavila možda najviše traga, a to je pjesma Đorđe Novkovića Dobro jutro, Dalmacijo koju je snimila u duetu s Duškom Lokinom.

Kako je ova dalmatinska pjesma tako dobro legla jednoj rođenoj Zagrepčanki s korijenima iz Hrvatskog zagorja, Dolores objašnjava da je razlog tome što voli temperamentnu španjolsku i meksičku glazbu, te da i dalmatinska pjesma na sličan način budi neku emociju.

‘Kao bikica u horoskopu, trebam vodu, a kada trebam napuniti baterije i obnoviti energiju moram biti pored mora. U Dalmaciji bih mogla i živjeti’.

Cijeli intervju uskoro možete pogledati na Happy FM.