Novosti

Davor Radolfi: Čestitam Aleksandri Prijović, svaka čast susjedima

Nova srijeda, novi gost, ovoga puta preko puta Elvisa sjeo je pjevač južnoameričkog ritma začinjenog Mediteranom – Davor Radolfi.

Obzirom da se istovremeno s Radolfijevim gostovanjem na Happy FM-u već punila peta Arena fanovima regionalno popularne izvođačice Aleksandre Prijović, logično je bilo prekaljenog hrvatskog glazbenika kojeg imate preko puta sebe, pitati da nam komentira rasprodane kapacitete zagrebačke Arene za ovu izvođačicu.

‘Iako ne pratim što pjeva, čestitam Aleksandri, svoju publiku i mašineriju ima, to je komercijalna priča na kojoj će svi zaraditi’.

Odluku nekih hrvatskih gradova o zabrani koncerata srpskim izvođačima ne bih podržao:

‘Koncerte ne bih zabranjivao jer svaka glazba ima svoju priču baš poput svake umjetnosti, i ljudi biraju što žele slušati’.

‘Srbi imaju strahovitu mašineriju, veliku dijasporu i financijski mogu sve pokriti. Postavili su to na visoku razinu. Hrvatskoj nedostaju financije i organizacija. Skidam im kapu, to je biznis, to je posao’.

Apropos hrvatske glazbene scene, nekada je prijateljevao s Oliverom Dragojevićem, sada se najviše druži sa Tedi Spalatom, no čini mu se da je zbog interneta druženje otišlo na neku distancu. Mnogo prijatelja ima i posjećuje u Ljubljani i Sarajevu i to su uglavnom sve redom više muzičari nego pjevači.

Nekadašnji šarmer, rođen u Zagrebu, zapravo je oduvijek bio pod velikim utjecajem Dalmacije jer je dio obitelji porijeklom s dalmatinskog otoka Brača. U tom kontekstu ispričao nam je kako se nekada ‘galebarilo‘. Tvrdi, galebarenje je bila filozofija, plesalo se po terasama, morao si biti zabavan i duhovit, još ako si imao barkicu pa imao prilike odvesti damu u neku valu. Nekadašnji Galeb i miljenik ženskog dijela publike sada je ovo vrijeme ostavio iza sebe kao lijepu uspomenu, a najvjernije društvo danas mu je havanski bišon psić Njoko s kojim je stigao u studio.

Cijelo gostovanje Davora Radolfija na Happy FM radiju možete pogledati ovdje: