Novosti

Davor Borno: Prije 35 godina bio sam radijski voditelj na RVG-u, preteči Happy FM radija

U srijedu, posljednjeg dana siječnja, u Special Happy Showu ugostili smo Davora Borna, hrvatskog kantautora koji je započeo pjevačku karijeru 1988. godine kao vokalist u grupi Noćna straža Borisa Novkovića. Dvije godine kasnije, 1990. pjevao je na posljednjem albumu hrvatske pop-rock grupe ITD band.

Dok svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti, Borno poslovnu strategiju pedantno gradi pa tako ima vlastitu web stranicu, a glazbeni mu producenti žive u Milanu gdje snima kompletnu produkciju. Ipak, zbog dugogodišnjeg je rada i angažmana u Sloveniji hrvatsku zabavnu scenu malo zapostavio. Kako kaže, mlad momak koji živi sa sjeverne strane Save, sada se vratio potpisavši ugovor s Croatia Recordsom. O svojoj samozatajnosti je rekao:


Oduvijek je tako bilo i zauvijek će tako ostati, to je moj svjetonazor, glazbenici jesu javne osobe, ali nismo od onih koji su državne važnosti da bismo morali vaditi u javnost porezne kartice. Izabrao sam baviti se glazbom profesionalno, ali mislim da moja obitelj ne mora biti žrtva toga, kaže nam Borno.

Davor Borno otkrio nam je da je rođen u avionu, negdje iznad Zagreba, 2. siječnja 1969. godine, godinu koju je prvi puta otkrio upravo u eteru HappyFM-a. Oženio se prije 25 godina, a kako se bavi poslom u kojem su ‘supruge glazbenika često pod stresom‘, kaže da on ima sreću što mu supruga ‘nije ljubomorna, ili barem to vješto skriva’.

Karijeru je započeo s ITD bandom na njihovom 4. albumu da bi dvije godine kasnije krenuo u solo karijeru koja je trajala do 2000. godine kada je počeo suradnju sa slovenskim producentima.

‘Bio sam ambiciozan, kada sam s ITD bandom snimao album imao sam 20-ak godina, i na krilima svježih uspjeha sam poletio. Shvatio sam da više volim biti svoj, malo vuk samotnjak, nego dio nekog tima jer sam takav po prirodi. Vrlo sam samoživ i malo egoističan, i više volim neekipne sportove.

Zanimljiva činjenica, koju smo izvukli iz ovog samozatajnog glazbenika je ta što je prije 35 godina, kao mladić s ljubavlju prema glazbi, počeo raditi na Radiju Velika Gorica kao radijski voditelj. Znalci znaju da je upravo 94.9 frekvencija našeg Happy FM radija.

‘Happy fm mi je jako simpa radio i pratim vaš rad po društvenim mrežama, baš sam fan ovog radija’.

I upravo ćete na frekvencijama Happy FM radija uskoro moći poslušati cijeli razgovor s ovim vukom samotnjakom, koji je našem Elvisu ipak otkrio neke, nikad javno objavljene podatke.