Novosti

Đani Stipaničev: Kako bih glumio da se kontroliram? Puno sam kolegica ljubio

Elvis Mehičić u srijedu 27. rujna ugostio je Đanija Stipaničeva, jednog od naših najboljih vokalista, koji će 25. listopada u Lisinskom održati veliki solistički koncert pod nazivom ‘Nostalgija’, nazvan po aktualnom albumu. Iz Samobora, gdje živi, stigao je za ‘laganih 20 minuta’, za razliku Zagrepčana koji se toliko vuku samo jednim savskim mostom.

Nakon ‘bremenite’ sezone, jedva je dočekao vratit se na kontinent, posebno nakon epizode u kojoj je na trajektu jednu pivu platio kao doma, što ne pamti. Čim je stigao u Samobor, otišao je kupiti jogurt po jeftinijoj cijeni nego na moru.

Uglavnom samozatajan, Stipaničev sa suprugom i dvije kćeri živi u samoborskom Stražniku, okružen prirodom i divljim zvijerima, daleko od svjetla reflektora, jer je i žanr kojim se bavi takav, tvrdi. Kada ode u Šibenik onda ga prijatelji nagovaraju da snime neku priču.

‘Lijepo je pod svjetlima reflektora, zna biti naporno, ali znaš da to publici znači pa mora značiti i tebi, pogotovo kada te prepoznaju na placu ili mesnici’.

Kazališne daske i pozornicu podjednako voli.

‘Svaki put kada izađem pred publiku, bilo da se radi o 178.oj po redu Jalti, Jalti ili predstavi Mama Mia, ili pak da se radi o koncertu u zabačenom mjestu od 50 ljudi, u trenutku kada staneš iza tog čudesnog mrežastog stroja i kad se čuješ u prostoru rodi se neka posebna situacija, vrsta inspiracije i pokretača koji nas gura u nove stvari i nikada nam ne dosadi’.

Što se poljubaca na sceni tiče, kaže da se ne kontrolira jer u tom slučaju bi loše glumio! ‘Nema onda istinske iskrenosti, prigode beru jagode kaže Stipaničev.

‘Na daskama ima puno lijepih situacija i dogodovština, puno pusa sam podijelio na njima, to je sve prošlo kroz moje ždrijelo, a što je najbolje ja nisam glumac nego profesor biologije’. Ovaj profesor biologije s fakulteta je diplomu podigao tek nakon 24 godine.

Nakon 13 godina koliko tamo živi, smatra se Samoborcem, no kaže da Dalmatinac uvijek ostaje Dalmatinac i takvim ga uvijek percipiraju, ja sam omiljena zvijerka među BBB u lokalnom kafiću, pogotovo u ovom velikom tjednu i iščekivanju’. Hajduk ovisi samo o tom Livaji, kad gubiš protiv Istre i Gorice na onakve načine….. no mi smo vječni optimisti’, osvrnuo se Đani na aktualno kolo i prvenstvo.

Za sebe tvrdi da je tipični Dalmatinac, no osim što navija za Hajduk, atipično za Dalmatince ne nosi sunčane naočale od jutra do mraka niti nosi zlatni lanac oko vrata, ne zna igrati briškulu i patološki voli skijanje’, ne znam belu kartati,’.

Cijelo gostovanje Đanija Stipaničeva u Special Happy Showu, u kojem nam je pričao o pripremama za veliki koncert u Lisinskom, tko je autoritet kćerima u kući, o najboljem pjevaču ovih prostora, porocima, tetovažama, estetskim zahvatima kao i najboljem uletu obožavateljice možete pogledati u cijelom intervjuu: