Novosti

Berekin: S Oliverom Dragojevićem nisam se mogao dogovoriti čije je maslinovo ulje bolje, bio je tvrdi Lučanin

Bivši član popularne grupe Berekini, Oliver Jakovčev gostovao je u Special Happy Showu. Glazbenik se rado prisjetio suradnje s pokojnim Oliverom Dragojevićem, koji, smatra Betinjanin, zaslužuje Porina za prijateljstvo i kolegijalnost, a dotaknuo se i politike u koju je, veli, zalutao.

Jedan od najpoznatijih dueta je definitivno s Oliverom Viruj ti meni, pjesma za koju ste vi napisali tekst i glazbu, a danas imate glazbene večeri ‘Oliver pjeva Olivera’. Kakva je bila suradnja s Oliverom i kako ga pamtite? – upitao je voditelj Alen Vlahović svoga gosta.

Utvaram si, rekao bi Ćiro, da imam kao sličan vokal.

On je velik čovjek, veliki glazbenik. Ja slobodno mogu reći da je bio i odličan pjevač. Naravno da je on nama svima, pa i meni uzor. Prvenstveno vrhunski glazbenik, a onda iz toga se sve prelijeva.

A toliko je bio jednostavan i dobar čovjek, najbolji, evo ja sam čak i predložio, davno, ne sada, nakon njegove smrti, nego puno prije, u stvari zapravo to je bilo odmah nakon toga našeg dueta, ja sam njega predlagao za Porin za prijateljstvo i kolegijalnost. Neka se uvede ta kategorija i neka je slobodno daju njemu.

Iako su rado surađivali i družili se, glazbenik je otkrio kako se oko jedne stvari ipak nije mogao dogovoriti s pokojnim Dragojevićem.

Nismo se mogli oko jedne stvari složiti, a to je čije je ulje maslinovo bolje, jedino se tu nismo mogli dogovoriti, on je tvrdio da je njegovo, a ja sam tu kategoričan bio i rekao da je naše s Mutera i Kornata, a on nije popuštao. Ostalo je tako do kraja. Tvrdi Lučanin, kako bi on rekao.

Jedan mandat Oliver Jakovčev, bio je zamjenik načelnika općine Tisno. Naknadu od oko 10 tisuća kuna za rad u Općinskom poglavarstvu donirao je tada vaterpolskom klubu Brodograditelj iz rodne Betine. Radi toga je zaradio uvjetnu kaznu koja je kasnije ukinuta, a zanimljivo je da je Vrhovni sud u svom obrazloženju naveo kako do postupka protiv njega nikad nije ni trebalo doći.

Jeste li dalje politički aktivni? Ako ne planirate li se ponovo aktivirati?

Sačuvaj Bože! Zalutao sam u politiku, bile su to četiri godine lokalne politike, ali shvatio sam da mi nije tamo mjesto.

.

Mjesto mu je kaže u glazbi, a pred njim je pohvalio se i radno ljeto.

Pa evo u skoro vrijeme izlazi napokon moj drugi samostalni CD na kojem će se naći i pjesma Male branke sa Splitskog festivala koji će biti za dva tjedna. Bit će tu i nekih uspješnica s melodija Istre i Kvarnera i par mojih pjesama koje sam namijenio mojim najboljim prijateljima…