Novosti

Alen Bičević: Aktivno radim na tome da prestignem Maju Šuput

Gost u Special Happy Showu bio je Alen Bičević, pjevač grupe Joy. Pažnju javnosti privukao je u aktualnoj sezoni showa Nove TV ‘Tvoje lice zvuči poznato’, no na malim ekranima pojavio se prije devet godina kad se natjecao u prvoj sezoni showa ‘The Voice’. S Alenom smo razgovarali o suradnji sa Joyem, interesima izvan glazbe, karijeri u glazbi, o slobodnom vremenu i ljubavi.

Nakon što je završio osnovnu i srednju glazbenu školu, pa fakultet u Opatiji Alen Bičević je odlučio preseliti u Zagreb u potrazi za glazbenom karijerom te je sreću pronašao u grupi Joy čiji je član osam godina.

Što se solo karijere tiče, Alen nam kaže da ga je prošla volja: To su bili dječački snovi koje sam odsanjao i probudio se i onda rekao sad je vrijeme da idem nešto ozbiljnije raditi. Nikad ne reci nikad, no u ovom trenutku me solo karijera ne privlači. Na pitanje da li je Joy bio uspješniji u vrijeme Maje Šuput ili sada, kaže da aktivno radi da prestigne Maju’.

Na pitanje kakakv je život glazbenika evo što nam je rekao: ‘Ne znam da li je posao teži fizički iili psihički, prije psihički, svega se nagledaš, stalno radim i gotovo da i ne izlazim, no kada izađem metu me s opušcima’.

Od dueta Alen nam je otkrio da bi volio snimiti duet s Aleksandrom Prijović, a od domaćih izvođača izdvaja Severinu. ‘Kad tad ću doći do Severine i snimiti s njom duet‘.

S ljepšim vremenom i proljetnim danima Alenu uskoro kreće natrpan raspored s mnoštvom gaža, nastupa i koncerata na kojima često pjeva Oliverovu pjesmu Pred tvojim vratima, Olivera Dragojevića, pjesmu za koju bi volio da je njegova pjesma.

Kako bi izdržao dinamičan tempo nastupa, Alen pazi da mu je san dobar, kada stigne odspavati od udarnog ritma, prehrana kvalitetna, a treninzi redoviti.

Obzirom da je veoma aktivan u medijskom prostoru shvaća da bez medija ne može opstati.

Mediji su jako bitni, moraš sa svima biti dobar i lijepo razgovarati, danas vjerujem da nisu presudni faktor obzirom na platforme youtube i TikTok, no ipak mislim da ti moraju biti blagonakloni.’

Što se ljubavi tiče, kaže da vremena za nju nema, te da u ovim godinama (op.a. 30 godina) više ne može niti birati, sve ide nizbrdo, daj šta daš’, kaže nam Alen.

Osim glazbe, voli slikati: Kist i platno otkrio sam u koroni jer mi je bilo dosadno’.